Outojen kokemusten psykologia

Jukka Häkkinen, Outojen kokemusten psykologia, Docendo Oy 2018

Kiehtova teos mielemme arvoituksellisesta toiminnasta! Oudot kokemukset saavat selityksensä – eivät olekaan enää pelottavia.

Ihmiset kokevat usein kummallisia asioita. Joku irtautuu kehostaan ja katselee itseään katonrajasta, toisen makuuhuoneessa vierailevat öisin omituiset, pelottavat olennot. Useimmat meistä ovat kokeneet deja vu -tuntemuksen, jotkut nähneet enneunia ja toiset käyneet kuoleman rajalla, palatakseen sieltä suuresti vaikuttuneina.

Useimmat vaikenevat näistä erikoisista kokemuksistaan, koska pelkäävät, että heidät leimaataan poikkeaviksi, jopa hulluiksi. Arkailuun ei kuitenkaan ole mitään syytä – näissä kokemuksissa ole mitään outoa.

Outojen kokemusten psykologia hälventää epätavallisiin kokemuksiin liittyviä pelkoja ja samalla kertoo psykologian ja neurotieteen uusimmista tutkimustuloksista. Vaikka oudot kokemukset saattavat olla pelottavia, ne kertovat myös mielenkiintoisia asioita tavasta, jolla aivot rakentavat meille minuuden ja maailman kokemuksen. Opi lisää itsestäsi ja aivojesi ainulaatuisista kyvyistä!

Kehosta poistuminen, deja vu -kokemukset, kuolemanrajakokemukset jne. voidaan verrata huumeisiin, vaaratilanteisiin ja unikokemuksiin. UFO -kokemukset ja synstesia (subjektiiviset) kokemukset ovat samanlaisia kokemuksia.

Kirjoittaja toimi Skeptis -yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 1999 – 2003, jossa tehtävässä hän törmäsi paljon em. kaltaisiin kokemuksiin, joista monet jäivät selittämättömiksi ja yliluonnollisiksi.

Myös avaruusolennot, synestesia, behaviorismi olivat aikansa ilmiöitä.

Leea Virtanen on tutkinut 1970 -luvulta lähtien yliluonnollisia ilmiöitä.

 

UNTO VASKUU